• Sota el lema “De-construint l’ensenyament de l’economia” les III Jornades Estatals de la RedEFES se celebraran els dies 29 i 30 d’abril a Barcelona
  • Arç Cooperativa formem part de Finançament Ètic i Solidari (FETS), una de les entitats que impulsa RedEFES i que organitza l’esdeveniment juntament amb la Fundación Finanzas Éticas, Finantzaz Haratago i OikoCredit

Els pròxims dies 29 i 30 d’abril, Barcelona acollirà les III Jornades Estatals de la RedEFES – Xarxa d’Educació en finances ètiques i solidàries. L’esdeveniment, que se celebrarà a la sala d’actes de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, serà un espai de trobada per debatre sobre l’actual model d’educació econòmica i reflexionar sobre els enfocaments i les metodologies predominants a les aules. Durant les jornades també es compartiran diferents alternatives, experiències i recursos a favor d’una educació econòmica crítica i plural des de les finances ètiques.

L’esdeveniment està destinat al conjunt de persones, entitats i organitzacions que estiguin interessades a impulsar una educació transformadora: entitats educatives, professorat, persones educadores, organitzacions juvenils i entitats de les finances ètiques i de l’economia solidària.

Podeu consultar el programa complet de les jornades. Per participar-hi, cal omplir el formulari d’inscripció.

Les jornades compten amb la col·laboració de la Red de Economía Alternativa y Soliaria – Red de Redes, la Campanya per un Currículum Global de l’Economia Social i Solidària, l’Associació de Mestres Rosa Sensat i l’Associació d’Ensenyants d’Economia i Empresa i el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Arç Cooperativa, compromesa amb una educació econòmica solidària i transformadora

La RedEFES és una xarxa que agrupa a persones, organitzacions i plataformes que volem impulsar una educació crítica i unes finances ètiques i solidàries com a part de l’engranatge per construir una economia que situï les persones i el planeta al centre. La missió de la plataforma és promoure una mirada diferent de l’economia per implicar a les persones joves en alternatives més justes, igualitàries, solidàries i sostenibles.

La xarxa va ser impulsada per diferents entitats i xarxes com FETS (de la qual Arç Cooperativa en formem part), la Fundación Finanzas Éticas, Finantzaz Haratago i OikoCredit davant l’evidència que l’educació econòmica actual sovint deixa de banda perspectives com l’economia feminista, l’economia ecològica o alternatives com l’economia social i solidària o les finances ètiques. Actualment, més d’una dotzena d’entitats com Arç Cooperativa ja formem part d’aquest conglomerat que vol transformar la mirada econòmica a les aules.

L’objectiu principal de la RedEFES és facilitar espais de trobada entre el professorat i les entitats de les finances ètiques i de l’educació transformadora per facilitar recursos pedagògics i metodològics que incorporin l’anàlisi dels impactes socials, econòmics i ambientals del sistema financer. Sota el lema “De-construint l’ensenyament de l’economia”, les III Jornades Estatals RedEFES seran una gran oportunitat per posar en comú experiències per avançar plegades en el desplegament d’una economia crítica, solidària i transformadora.