• La 15a edició d’IDEARIA va reunir més de doscentes entitats i persones amb la mirada posada en renovar els seus principis i aprofundir en els compromisos de cooperació.

Els passats dies 17 i 18 de juny Madrid va acollir la 15a edició d’IDEARIA, la trobada estatal de l’Economia Alternativa i Solidària organitzada per REAS Red de Redes, la xarxa estatal de l’ESS, i pel Mercado Social de Madrid. És un esdeveniment en el qual hi participem com a entitat patrocinadora a través del projecte CAES

En aquesta trobada vam tenir l’ocasió de conèixer una nova edició de la Carta de Principis de l’Economia Social i Solidària, que ha suposat un treball de debat i revisió col·lectiu de gairebé dos anys, agafant com a punt de partida l’última versió del 2011, i que ha incorporat una mirada més feminista i ecologista. Aquest document presenta els valors que caracteritzen l’Economia Solidària per a REAS Red de Redes i recull sis principis sobre els quals es basen les accions de l’ESS: equitat, treball digne, cooperació, sostenibilitat ecològica, repartiment just de la riquesa i compromís amb l’entorn.

Des d’Arç Cooperativa us animem a incorporar aquests valors a la vostra activitat social i econòmica per tal de generar espais i relacions socioeconòmiques més plurals i diverses, amb l’objectiu que puguin afrontar els reptes ecosocials que tenim per endavant. 

Aquí podeu consultar el document sencer. 

Idearia 2022