• Barcelona acollirà el pròxim 23 de maig de 2022 la conferència anual de la Federació Europea de Bancs i Finançadors Ètics i Alternatius (FEBEA)
  • FEBEA és una xarxa formada per una trentena de bancs i entitats de les finances ètiques de 15 països europeus
  • Arç Cooperativa som una de les organitzacions que patrocinem l’esdeveniment i que participarem en la jornada

Després de dos anys de trobades virtuals, la Fundación Finanzas Éticas i el Grup Banca Ètica són les entitats amfitriones de la conferència anual de la FEBEA. L’esdeveniment agruparà persones professionals i expertes en l’àmbit de les finances ètiques i l’economia social a escala europea i internacional.

La conferència d’enguany porta per títol “Més enllà del crèdit: El treball de les finances ètiques amb l’economia social per un creixement inclusiu i mediambientalment sostenible”. Serà una oportunitat per reflexionar i debatre sobre els reptes i oportunitats de les finances ètiques davant d’un context social i polític canviant. En Jordi Via, soci fundador d’Arç Cooperativa, actual president de Finançament Ètic i Solidari (FETS), serà la persona encarregada del discurs principal de la conferència “per què necessitem més que la banca”.

El programa té previst abordar temes com el suport de les polítiques públiques a l’economia social i les finances ètiques. També es compartiran experiències d’eines de finançament innovadores i de bones pràctiques en eines no financeres que van més enllà del crèdit. L’Alfonso B. Bolado, soci d’Arç Cooperativa i president de REAS Red de Redes, participarà en el panell de persones de professionals “Més enllà del crèdit: eines financeres i no financeres”.

Si vols assistir a la conferència, t’has de registrar aquí.

febea 2022

Arç Cooperativa: impulsant les finances ètiques des del sector assegurador

En el sector assegurador, de la mateixa manera que passa amb la banca, la inversió és la principal font de beneficis. Les assegurances suposen el 5% del PIB de l’estat espanyol. El sector mou més de 300.000 milions d’euros cada any en inversions. Per això, és imprescindible entendre que el sector assegurador és una part fonamental i estructural del sistema financer.

Davant d’aquest escenari, l’assegurança ètica i solidària introdueix en el mercat assegurador les pràctiques pròpies de la banca ètica i del mutualisme. Ens permet establir vincles socials i comunitaris i recuperar l’esperit original de l’assegurança com una eina col·lectiva al servei de la comunitat. Per tant, l’assegurança ètica i solidària esdevé una pota més del sistema de finances ètiques.

Des del nostre compromís amb les finances ètiques i com a entitat sòcia de Fiare Banca Ètica i Coop57, dues de les organitzacions que integren FEBEA, col·laborem i ajudem a fer possible la conferència anual de la federació. L’aportació de les assegurances ètiques i solidàries permet eixamplar la mirada de les finances ètiques i ampliar la capacitat transformadora d’unes finances que posen la vida al centre.