• Publiquem el nostre Balanç Social, l’eina de rendició de comptes i mesura d’impacte social, ambiental i de bon govern que impulsa la XES

Un altre any, Arç Cooperativa fem públic el nostre Balanç Social corresponent a l’exercici 2021. El Balanç Social és una eina d’autoavaluació impulsada per la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES). L’instrument ens permet mesurar diferents indicadors que avaluen l’impacte social, ambiental i de bon govern de la nostra activitat.

El Balanç Social és un mecanisme de transparència i certificació dirigit tant als nostres clients i entitats proveïdores com a totes les persones i organitzacions que vulguin conèixer amb més profunditat els detalls de la nostra cooperativa. A més a més, ens permet identificar de manera sistemàtica i periòdica les principals millores i aquells aspectes en els quals ens queda camí per recórrer.

Pots consultar el nostre Balanç Social d’enguany aquí. També pots accedir a la infografia resum dels principals indicadors.

Avançant cap a una entitat més ètica, transparent, igualitària i  paritària

En el marc del nostre compromís amb les finances ètiques i solidàries, el 2021 vam arribar a gairebé el 100% de recursos financers obtinguts i dipositats a través d’entitats de les finances ètiques.

El 2021 també vam reduir l’índex de banda salarial fins al 2,37. Per la seva banda, la bretxa salarial entre homes i dones se situa al 9%.

Finalment, pel que fa a la paritat entre gèneres, les dones de la cooperativa hem incrementat la participació dels càrrecs directius fins al 100% i, alhora, hem mantingut la nostra participació en l’aprovació del pla de treball i del pressupost per sense baixar del 60% i hem mantingut la nostra presència en els càrrecs societaris (50%).

Fem Balanç Social, fem visible el Mercat Social

A Arç Cooperativa estem compromeses amb el Balanç Social com una eina clau per construir el Mercat Social i donar visibilitat al conjunt de l’ESS catalana. El creixement del Balanç Social com a certificat de qualitat i bones pràctiques permet a la XES treballar perquè les administracions públiques reconeguin el segell en els processos de compra pública.

Som agents de canvi i volem avançar cap a una economia basada en els principis de la democràcia, la transparència i el compromís socioambiental. Treballem per construir una economia que situï les necessitats de les persones i dels ecosistemes al centre. Per tots aquests motius, per transparència i compromís, publiquem el nostre Balanç Social.