• Després d’onze edicions, la Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) es transforma en dos esdeveniments; un d’intern pensat per a les persones i entitats de l’economia solidària i un altre d’extern destinat a la ciutadania en general.
  • A l’octubre del 2023 se celebrarà el primer Fòrum FESC, una trobada dissenyada per promoure el debat, la intercooperació i les relacions entre persones i organitzacions de l’Economia Social i Solidària (ESS).

El cap de setmana del 20 i 21 d’octubre de 2023, el recinte firal de la Fabra i Coats de Sant Andreu de Palomar (Barcelona) acollirà el primer Fòrum FESC. La trobada arriba després d’un interessant procés de reflexió i debat de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES) per replantejar el format de la fira amb la voluntat d’arribar encara més lluny.

Enguany, les organitzacions i les persones que formem part de l’economia solidària estem cridades a participar en el Fòrum FESC, un esdeveniment amb una mirada exclusivament interna. L’objectiu del Fòrum és destinar un cap de setmana a promoure la intercooperació, el debat, la formació i estrènyer llaços entre professionals i persones vinculades a l’ESS.

Arç Cooperativa, com a entitat sòcia de la XES des dels seus inicis, hem apostat sempre per la FESC sent una de les entitats col·laboradores de la fira. Per això, volem donar tot el nostre suport i visibilitat al nou Fòrum FESC que se celebrarà aquesta tardor.

En paral·lel, la XES, conjuntament amb entitats de l’economia solidària, està treballant per definir un festival que començarà a celebrar-se a partir del 2024. Aquest esdeveniment, amb un caràcter més lúdic, servirà per apropar l’economia solidària al públic general, amb continguts adaptats a les seves necessitats a través de diferents espais, activitats i experiències.

Des d’Arç Cooperativa estem participant, al costat d’altres organitzacions de l’economia solidària, en aquest procés per definir el nou Festival que es complementarà amb el Fòrum a partir de l’any vinent.