• La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) obre la convocatòria per participar fins al 23 d’octubre.
  • Un any més, Arç Cooperativa patrocinem amb 1.500 € una categoria local, enguany la de la demarcació de Girona.

La FCVS obre les inscripcions a la novena edició del premi Lluís Martí al Valor Socioambiental. Aquest 2023, la Federació vol reconèixer aquelles entitats amb projectes de voluntariat socioambiental que contribueixin a una transformació ecosocial de la comunitat i el territori.

Des de la primera edició celebrada el 2015, Arç Cooperativa col·laborem econòmicament amb els guardons. Els premis, que s’entregaran el 25 de novembre a Girona, volen retre homenatge a Lluís Martí, fundador i primer president de la Federació.

Els guardons i la transició ecosocial

La FCVS convoca l’edició d’enguany dels Premis conjuntament amb la Xarxa per la Conservació de la Natura (XCN) amb l’objectiu de reconèixer “el valor de la conservació i defensa de la natura i el valor d’una societat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient, element imprescindible pel benestar social de les poblacions”.

Des d’Arç Cooperativa celebrem la voluntat de la FCVS d’organitzar uns Premis que busquin reivindicar la tasca i el compromís de les entitats de voluntariat per contribuir a pal·liar la crisi ecològica i social, ja que coincideix amb l’impuls de la transició ecosocial, un dels pilars del nostre marc estratègic actual.

Arç Cooperativa i la FCVS, una aliança per l’assegurança ètica

Des d’Arç Cooperativa entenem que les assegurances ens han de permetre establir vincles socials i comunitaris. Defensem que l’assegurança ètica i solidària ha de recuperar la seva essència original com a experiència comunitària, vehicle de solidaritat i de cohesió social. Per això, establim aliances amb col·lectius que situen les necessitats de les persones al centre, com ho fan les entitats de voluntariat social.

Per això tenim un acord amb la FCVS per oferir assegurances ètiques de companyies asseguradores certificades amb el segell EthSI per a les entitats de voluntariat federades. La proposta asseguradora de la federació s’alça com l’única en el sector del voluntariat social alienada amb els principis de les finances ètiques.