• Els Premis Antoni Carné també van guardonar la FESTHI d’Igualada, la Mulassa de Tarragona, el sociòleg Salvador Cardús i el programa “Tresors amb història.”
  • En Javier Gómez, soci treballador d’Arç Cooperativa, va destacar que l’economia social i solidària i l’associacionisme cultural comparteixen que ambdues donem el protagonisme a les persones per sobre del benefici.
  • Des d’Arç Cooperativa van anunciar que estan estudiant vies d’ajut per fer front al pagament de les assegurances d’aquelles entitats culturals del País Valencià i les Illes Balears clientes de la corredoria que puguin veure reduïdes o eliminades les seves subvencions.

El municipi d’Alcanar (el Montsià) va acollir dissabte 18 de novembre el lliurament dels VI Premis Antoni Carné en un acte de celebració i de reivindicació de la cultura popular i l’associacionisme cultural. Els guardons, organitzats per l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català, tenen com a objectiu reivindicar les bones pràctiques de l’associacionisme cultural, els beneficis culturals i socials que aporten al seu entorn, la gestió sostenible o la promoció de la cultura.

Una edició més, Arç Cooperativa vam entregar el Premi Arç Cooperativa a l’Activitat de l’Associacionisme Cultural Català valorat en 1.000 €. El guardó d’enguany el va rebre el Pessebre Vivent de la Torre del Suro, l’única iniciativa d’aquest tipus protagonitzada per persones amb discapacitat intel·lectual provinents del Taller Escola Sant Camil, al barri barcelonès del Guinardó.

El jurat va reconèixer la trajectòria d’aquesta iniciativa que promou “la inclusió de persones amb discapacitat” i fomenta “valors com la igualtat d’oportunitats i la solidaritat en la cultura popular”.

La resta de guardonats van ser la Federació del Seguici Tradicional històric d’Igualada (FESTHI), la Mulassa de Tarragona, el sociòleg Salvador Cardús i el programa ‘Tresors amb història’ de la televisió pública valenciana.

Fotografia: Àlvar Andrés – Ens de l’Associacionisme Cultural Català

L’aposta d’Arç Cooperativa per l’associacionisme cultural

Arç Cooperativa, corredoria d’assegurances especialitzada en l’economia solidària, l’associacionisme i les energies renovables, col·laborem amb els Premis Antoní Carné de l’Associacionisme Cultural des de la primera edició.

En Javier Gómez, soci treballador d’Arç Cooperativa i coordinador de l’àrea de coordinació de negoci, va destacar les similituds entre l’economia social i solidària i l’associacionisme cultural, dos moviments que situen les persones al centre de la seva activitat i que són actors clau per articular una societat més plural i per la transmissió de valors cohesionadors.

El representant d’Arç va anunciar que molt aviat farem pública una línia d’ajudes per al pagament de les assegurances a entitats, organitzacions i federacions de l’associacionisme cultural de les Illes Balears o el País Valencià clientes de la corredoria que vegin reduïdes o fins i tot anul·lades les ajudes i subvencions de les administracions públiques. Des d’Arç volem posar el nostre granet de sorra perquè aquestes entitats puguin continuar duent a terme les seves activitats culturals i de cohesió social.

Fotografia: Àlvar Andrés – Ens de l’Associacionisme Cultural Català