• Arç Cooperativa lliurem el guardó, valorat en 1.500 euros, en el marc de les jornades de celebració del Dia Internacional del Voluntariat
  • L’edició d’enguany dels Premis Lluís Martí al Valor Socioambiental incorporen la conservació i la defensa de la natura i la conservació del medi-ambient

El passat dissabte 25 de novembre, Arç Cooperativa vam entregar el Premi Lluís Martí al Valor Socioambiental de la categoria local de les terres gironines a l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa. L’entitat va ser reconeguda pel projecte Simbiosis. Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu sensibilitzar a la població sobre la conservació dels boscos madurs i alhora promoure els efectes terapèutics que la natura pot comportar als pacients hospitalaris.

L’entrega de premis, que va tenir lloc a la ciutat de Girona, s’emmarca en la primera de les quatre jornades de celebració del Dia Internacional del Voluntariat que organitza la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS). Per la seva banda, la Fundació Espigoladors va guanyar el Premi Lluís Martí de la categoria catalana

Els guardons, que enguany arriben a la seva novena edició, els organitza la FCVS i per primera vegada compta amb la participació de la Xarxa per la Conservació de la Natura (XCN). L’objectiu d’aquest nou format és reconèixer, a banda del valor social de les iniciatives, “la conversació i defensa de la natura i la cerca d’una societat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient.”

Arç Cooperativa i la FCVS, avançant en la transició ecosocial

“La incorporació de la mirada ecosocial als guardons amb la participació de la XCN suposa un pas endavant en la necessitat d’incorporar una visió integral de la crisi ecològica, social i econòmica que vivim per poder avançar en una transició ecològica que sigui democràtica i socialment justa”, explica Xavi Fortaleza, soci treballador d’Arç Cooperativa i encarregat d’entregar el premi.

Arç Cooperativa i la FCVS fa molts anys que treballen plegades per promoure les assegurances ètiques en el voluntariat social. Entenem que les assegurances ètiques, com a part de l’ecosistema de les finances ètiques, són especialment necessàries per bastir espais de solidaritat i resiliència davant de la crisi ecosocial, ja que situen les persones, les comunitats i els ecosistemes al centre. A més a més, defensem que el voluntariat social i l’associacionisme són aliats estratègics per la promoció d’unes finances ètiques i transformadores en tractar-se de moviments de base, horitzontals i solidaris.