• L’Agrupació del Bestiari va organitzar la desena edició del Festivitas Bestiarum, la gran gala del bestiari festiu i popular català.
  • Arç Cooperativa vam col·laborar un any més amb l’esdeveniment i vam fer entrega d’un dels Premis BEST.

Sant Vicenç dels Horts va acollir el diumenge 3 de desembre la desena edició del Festivitas Bestiarum en el marc del Dia Europeu del Bestiari Festiu. Arç Cooperativa hem tornat a ajudar a fer possible la gran nit del bestiari català organitzada per l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.

La diada va comptar amb una cercavila pels carrers de Sant Vicenç que va culminar amb l’encesa de lluïment final per donar pas a l’inici de la gala dels Premis BEST. La cerimònia és l’ocasió anual per reconèixer i donar visibilitat a la tasca de les entitats i persones vinculades al món del bestiari festiu i popular.

Javier Gómez, soci de treball d’Arç Cooperativa, va entregar el premi BEST a l’associacionisme Cultural a la Companyia de Jocs l’Anònima per la seva trajectòria en la recuperació, preservació i divulgació de l’esport tradicional.

Durant la cerimònia també van rebre el reconeixement del jurat la Lliana Tomàs, en Josep Maria Serracant, en Fran Lorenzo, l’Associació Botafocs de Castelló de la Plana, l’Associació Mulassa de Tarragona i l’Associació Amics de la Colla Coca de Constantí.

El president de l’Agrupació del Bestiari, Mateu Tres, va destacar com el món del bestiari festiu està buscant respostes als reptes als quals ha de fer front el conjunt de l’associacionisme cultural com la inclusió, la diversitat o el feminisme.

Compromeses amb el bestiari festiu i l’associacionisme cultural

Des d’Arç Cooperativa creiem que és fonamental establir aliances i acords amb federacions i xarxes de l’associacionisme cultural com l’Agrupació del Bestiari. Defensem que la cultura popular és un element crucial en l’articulació d’una societat plural i organitzada. L’associacionisme és un agent clau en la transmissió dels valors distintius dels pobles. La seva vertebració a través del moviment associatiu la converteix en un eix central de la vida en comunitat com a espais d’intercanvi i expressió de les classes populars.

Des de la nostra aposta d’impuls de l’assegurança gestionada amb criteris ètics i solidaris, treballem per forjar aliances amb col·lectius i entitats amb qui compartim la gran major part dels principis i valors del cooperativisme i l’ESS. Creiem que hem de teixir i reforçar els lligams amb altres agents com els col·lectius de la cultura popular.

D’aquesta manera, podem acompanyar-nos mútuament en la posada en pràctica d’hàbits del consum conscient i la incorporació de les finances ètiques en el nostre dia a dia. Alhora, podem aprendre i enriquir-nos d’altres maneres de fer. I és que el nostre objectiu a llarg termini és que tota l’economia sigui solidària i totes les finances siguin ètiques.