El 2018 ha estat el 35è aniversari d’Arç Cooperativa. L’hem pogut celebrar amb vosaltres al llarg de l’any i hem fet diverses activitats. En especial la taula rodona que vam organitzar en el marc del Festival L’Esperanzah va ser molt emocionant per la cooperativa. Són 35 anys inoblidables!

Enguany volíem celebrar d’una forma especial els trenta-cinc anys de feina d’Arç Cooperativa. Per això, vam pensar en co-participar en una de les cites solidàries més intenses de l’any: el Festival L’Esperanzah. Aquest festival de músiques del món va fer la seva desena edició de l’11 al 14 d’octubre. Nosaltres vam organitzar-hi una taula rodona amb tres persones referents de l’economia social i solidària per celebrar en un acte públic el nostre aniversari. 

La Marina Garcés, en David Fernández i en Jordi Garcia van acceptar la nostra invitació. Va ser un debat amè, interessant, ric en matisos i que va deixar ganes de seguir parlant durant hores sobre l’economia social i solidària i el seu potencial transformador. En podeu saber més llegint aquesta notícia que vam publicar recollint algunes de les idees que es van compartir durant l’acte.

Per començar, en Jordi Garcia, que moderava la taula, va plantejar a Garcés i Fernández preguntes sobre què entenem per “nosaltres” en el marc de l’economia social i solidària. Aquesta economia és la quotidianitat i l’altre món possible, des de l’ara i l’aquí. Aquella alternativa que ja existeix. L’ESS esdevé un dic de contenció, de resistència i de transformació davant el sistema econòmic existent. És també una interpel·lació al nosaltres, que molt a poc a poc desplaça aquella economia profundament insolidària i estructuralment violenta que és el capitalisme.

A la FESC 2018, el 27 d’octubre ens vam poder reunir amb persones que ara no són treballadores del projecte però que en van ser fundadores o en van formar part durant aquestes tres dècades de feina. Va ser un espai distès per recordar i explicar anècdotes antigues o noves. Ara a la cooperativa hi ha diverses generacions que comparteixen projecte i compromís. De totes aquestes converses n’estem preparant un audiovisual que esperem publicar durant el primer trimestre del 2019.