Les persones voluntàries membres de les xarxes de suport mutu que ja estaven assegurades seguiran gaudint de la cobertura de Responsabilitat Civil i d’accidents fins al 31 de desembre de 2020.

A mitjans d’abril, en plena primera onada de la pandèmia de la COVID-19, la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), el Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) i Arç Cooperativa vam establir un protocol per facilitar i promoure l’acció de voluntariat de les persones que formen part d’aquestes xarxes d’arreu del territori.

Aquest protocol, avalat per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona i que està tenint un gran èxit de participació, va comptar amb un programa d’assegurances, pilotat per Arç Cooperativa, Previsora General i l’Agrupació ACM, per tal de cobrir les persones voluntàries d’aquesta iniciativa sense cap mena de cost.

L’assegurança de Responsabilitat Civil i d’accidents

Les assegurances d’aquest programa vencien el 31 d’agost però davant l’actual situació de crisi econòmica i social fruit de la pandèmia, la FCVS i Arç Cooperatia hem decidit ampliar el termini fins a finals d’any. D’aquesta manera, seguim donant protecció legal a totes les persones voluntàries que ja estan desenvolupant tasques en benefici de la comunitat. El cost de les assegurances fins a finals d’any l’assumeix la FCVS perquè no suposi cap despesa per a les persones voluntàries.

Alhora, també volem donar facilitats perquè noves persones s’incorporin com a voluntàries a les xarxes de suport mutu i perquè més xarxes s’adhereixin al programa. És per aquest motiu que, a partir de l’1 de setembre, les noves persones voluntàries estaran cobertes per una pòlissa d’accidents a un preu simbòlic d’un euro i per una assegurança de Responsabilitat Civil que no els suposarà cap cost econòmic.

L’assegurança de Responsabilitat Civil és gratuïta perquè la companyia d’assegurances Agrupació ACM se’n fa càrrec del cost de manera íntegra. Pel que fa a l’assegurança d’accidents, Arç Cooperativa i Previsora General assumim la major part del cost de la pòlissa. Per aquest motiu, la persona assegurada només haurà de pagar un euro.

Aquestes assegurances són pòlisses acreditades amb el segell EthSI, un segell europeu que certifica les bones pràctiques del món assegurador.