El pròxim diumenge 20 de desembre el Vendrell acollirà la 7a edició del Festivitas Bestiarum sempre que les restriccions sanitàries ho permetin. La gala, prevista inicialment pels dies 28 i 29 de novembre, coincidint amb el Dia Europeu del Bestiari Festiu, es va haver de posposar per complir amb les indicacions de salut pública. Un any més, Arç Cooperativa som una de les entitats que patrocinem la gran festa de les bèsties festives. El nostre suport a la gala és fruit del nostre compromís amb la cultura popular catalana.

La gran festa de les bèsties festives

El Festivitas Bestiarum és sinònim de celebració però també de reconeixement. Cada any se celebra una gran gala en la qual es premien les millors iniciatives que s’han dut a terme al llarg de l’any a favor de la cultura popular. Per una banda, s’entreguen guardons a tres entitats federades a l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. També es lliuren quatre premis a la societat: un a un personatge públic i els altres a una entitat, a una empresa i a un mitjà de comunicació.

Una gala amb noves mesures de seguretat

Enguany, a causa de la crisi causada per la COVID-19, la festa serà més especial de l’habitual. Per primera vegada es retransmetrà la gala en directe través d’internet i pel canal de televisió local del Vendrell. Pel que fa als assistents, hi haurà control de les distàncies i de l’aforament. A més, abans de començar la celebració, es farà un homenatge a totes aquelles persones que han perdut la vida durant la pandèmia i que formaven part d’alguna colla de cultura popular.

Una festa per a les entitats

El Festivitas Bestiarum se celebra cada any a la ciutat que és designada Capital de la Cultura Catalana. L’organitza l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i està pensat per divulgar la cultura de les bèsties festives i destacar la feina que fan les associacions que formen part de la federació. Aquest 2020 s’entregaran tres premis (1r, 2n i 3r) a les millors iniciatives que hagin impulsat les entitats durant el període de confinament.

Arç Cooperativa amb la Cultura Popular

Des d’Arç Cooperativa tenim un compromís ferm amb la cultura popular catalana. Amb la nostra activitat econòmica volem ajudar i promoure les activitats de la cultura popular. Aquestes són tradicions que conformen la nostra memòria col·lectiva i el nostre present com a comunitat. Les manifestacions de la cultura popular van ser creades i són consumides per les classes populars. La seva preservació i continuïtat en el temps són elements claus per a la construcció d’un país plural i divers. És per aquest motiu que, un any més, som una de les entitats que patrocinem la gala del Festivitas Bestiarium.