La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) impulsa una nova edició del Premi Lluís Martí al Valor Social. L’edició d’enguany està orientada a reconèixer aquelles entitats que han dut a terme accions de Responsabilitat Social per fer front a les conseqüències socials i econòmiques de la crisi de la COVID-19. El premi també valorarà el treball en xarxa amb altres entitats i empreses. Un any més, Arç Cooperativa col·laborem amb aquesta iniciativa i patrocinem el Premi a la construcció de la millor comunitat local socialment responsable de la província de Tarragona en temps de la COVID-19.

La FCVS, plataforma de referència del voluntariat social a Catalunya amb més de 350 entitats federades, obre una nova convocatòria del Premi Lluís Martí al Valor Social. Els guardons, que enguany arriben a la sisena edició, volen reconèixer la pràctica de Responsabilitat Social de les entitats federades.

Aquest 2020, l’agenda de les entitats del Tercer Sector Social ha estat marcada per la crisi social i econòmica fruit de la pandèmia de la COVID-19. Per aquest motiu, la FCVS ha decidit reconèixer aquelles accions del voluntariat social que hagin donat resposta a les necessitats derivades de la nova realitat socioeconòmica. El Premi Lluís Martí al Valor Social vol distingir tant aquells programes executats per les entitats com aquelles accions conjuntes de treball en xarxa amb altres entitats o amb empreses.

El Premi Lluís Martí al Valor Social homenatja a Lluís Martí i Bosch, fundador i primer president de la FCVS. Lluís Martí fou un dels impulsors del voluntariat social a Catalunya. La seva acció i el seu pensament van quedar recollits en el llibre “Per què al voluntariat?”

Bases i premis de la 6a edició del Premi Lluís Martí al Valor Social

El termini per presentar les candidatures al Premi Lluís Martí al Valor Social està obert fins al 23 d’octubre d’aquest 2020. Poden participar-hi totes aquelles entitats federades a la FCVS que incorporen la Responsabilitat Social en el seu programa i que hagin dut a terme tasques concretes per mitigar les conseqüències socials de la crisi de la COVID-19. El jurat tindrà especialment en compte aquells programes en els quals l’equip de voluntariat desenvolupi un paper central.

El premi consta de dues categories: la catalana i la local. A la categoria catalana poden participar-hi totes les entitats federades a la FCVS. Per altra banda, la categoria local està pensada per aquelles entitats de cada una de les províncies catalanes i consta de quatre premis. Des d’Arç Cooperativa patrocinem el premi a la construcció de la millor comunitat local socialment responsable de la província de Tarragona en temps de la COVID-19.

Pots trobar informació més detallada de les bases i els premis al web del Premi Lluís Martí al Voluntariat Social.

La FCVS i Arç Cooperativa

La FCVS és una xarxa formada per 350 entitats sense ànim de lucre que treballa pel foment, la promoció i el reconeixement del voluntariat social a Catalunya.

Arç Cooperativa tenim un acord de col·laboració amb la FCVS per tal que les entitats federades puguin contractar pòlisses a preus cooperatius i criteris col·lectius. Alhora, la gestió de les pòlisses es fa segons els valors de l’Economia Social i Solidària a través d’un portal exclusiu per facilitar-ne els tràmits: voluntariatsegur.cat

A més a més, des de principis del 2019, les assegurances d’accidents i de Responsabilitat Civil de les persones voluntàries que ofereix la FCVS són ètiques i solidàries acreditades amb el segell EthSI.

Més enllà dels acords de col·laboració, des del 2019 Arç Cooperativa donem suport al voluntariat social i a la FCVS a través del patrocini d’un dels guardons de la categoria local del Premi Lluís Martí al Valor Social. Així, en la cinquena edició del certamen, Arç Cooperativa vam patrocinar el premi local de la província de Lleida entregat a l’Associació Down Lleida pel seu projecte “Barri Amic”.