Amb la voluntat de construir una organització transparent amb la nostra comunitat i socialment responsable, un any més publiquem la Memòria de Sostenibilitat de la cooperativa. I ho fem compartint dades de manera gràfica perquè la lectura sigui més amena.

La memòria 2020 reflecteix les dades de l’exercici econòmic de l’any 2019 i està dividida en tres grans eixos: la cooperativa, l’eix social i ambiental i l’eix econòmic.

La cooperativa

Pel que fa a la cooperativa, expliquem com ens organitzem i treballem, quina és la nostra estructura laboral i democràtica, quina és la presència de dones dins l’organització i quina és la banda salarial dels sous de les persones treballadores.

També fem públic el grau de satisfacció laboral de l’equip, que el 2019 va ser de 8,59 sobre 10 per formar part de l’organització. Alhora, compartim els resultats de l’enquesta de satisfacció laboral de les persones que tenen una assegurança contractada amb nosaltres. De mitjana, la nostra comunitat valora de manera notable el nostre servei, una xifra que es consolida any rere any.

 

Eix social i ambiental

Per altra banda, l’eix social i ambiental reflecteix les xifres de la nostra inversió èticament orientada, la nostra compra ètico-social i els nostres compromisos socials i ambientals. Sabies que el 2019 vam incrementar un 17% les nostres aportacions a col·lectius i moviments respecte al 2018 fins a arribar als 65.000 €? També hem aconseguit reduir la petjada ambiental de les persones treballadores gràcies al nostre pla de gestió ambiental.

Eix econòmic

En darrer lloc, pel que fa a l’eix econòmic, duem a terme un important exercici de transparència, ja que fem públic el nostre resultat financer anual. En detall, compartim els nostres guanys i pèrdues, el resultat d’explotació, el resultat financer, els resultats de l’exercici i l’excedent de la cooperativa.

Les dades que utilitzem per dissenyar la memòria les extraiem parcialment del Balanç Social. Aquesta és l’eina de rendició de comptes que mesura l’impacte social, ambiental i de bon govern de les organitzacions que formem part de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES).

Et convidem que visitis la nostra memòria de sostenibilitat 2020 i puguis descobrir per tu mateixa les dades que expliquen per què som una cooperativa que fa més de 35 anys que treballa per la transformació i el cooperativisme.