• L’ENS de l’Associacionisme Cultural Català obre la convocatòria de la quarta edició dels Premis Antoni Carner
  • Arç Cooperativa col·laborem amb el certamen patrocinant el Premi Arç Cooperativa a l’Activitat de l’Associacionisme Cultural

bases iv premis antoni carnerL’ENS de l’Associacionisme Cultural Català publica les bases per presentar-se als IV Premis Antoni Carner després de la cancel·lació de l’edició del 2020 a causa de la pandèmia. Els premis reconeixen la trajectòria de persones i entitats que treballen en la difusió de l’associacionisme i la cultura popular en les terres de parla catalana.

Una edició més, Arç Cooperativa col·laborem en l’organització dels guardons patrocinant el Premi a l’Activitat de l’Associacionisme Cultural . Aquesta categoria, dotada amb una recompensa de 1.000 €, vol premiar aquells esdeveniments puntuals desenvolupats arreu del territori de parla catalana. Amb aquest guardó es vol reconèixer aquelles entitats que, malgrat no disposar de grans recursos humans o tècnics, desenvolupen activitats culturals en benefici dels seus pobles, barris o ciutats.

El  jurat valorarà la implicació de les entitats en el seu entorn, la innovació metodològica en la pràctica associativa, els beneficis culturals i socials i la sostenibilitat de la iniciativa de les diferents candidatures presentades abans del 30 de setembre de 2021. També, tindrà en compte la repercussió mediàtica i la valoració del públic participant.

Podeu consultar les bases dels IV Premis Antoni Carner en aquest document.

Arç Cooperativa amb la cultura popular

Som coneixedores de la gran tasca que desenvolupen les entitats i organitzacions de la cultura popular en la transmissió de tradicions i expressions culturals i de vertebració de comunitats plurals i diverses. L’associacionisme juga un paper clau en la configuració d’una societat organitzada des de la base promovent la participació horitzontal i la integració de la ciutadania.

Perquè volem avançar cap a una societat més justa amb una major organització de base, donem suport i promovem diferents projectes i iniciatives de la cultura popular. En aquesta línia, enguany Arç Cooperativa hem fet un esforç especial per oferir mesures d’ajut a entitats de la cultura popular en el context de reducció de les activitats pel compliment de les normatives sanitàries.

És per aquesta voluntat d’impulsar i promoure la cultura popular que som una de les entitats col·laboradores dels Premis Antoni Carner que organitza l’ENS, una confederació cultural que aglutina a més de 31 federacions del món de la cultura popular.

Alhora, ser una corredoria d’assegurances especialitzada en l’associacionisme i la cultura popular ens permet establir acords de col·laboració beneficiosos per a les federacions i entitats d’aquest sector. A més a més, gràcies a un assessorament i acompanyament especialitzat, les organitzacions poden centrar-se en les seves activitats amb la tranquil·litat de tenir les seves necessitats asseguradores cobertes amb productes que responen a les seves necessitats.

Per a nosaltres, col·laborar i establir aliances amb federacions i entitats de la cultura popular suposa fer arribar les assegurances gestionades amb criteris ètics i solidaris a nous col·lectius. Des del treball en xarxa, volem ser motor de canvi i impulsar les finances ètiques i el consum conscient als espais de la ciutadania organitzada amb capacitat transformadora.