• La Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS) convoca una nova edició del Premi Lluís Martí al Valor Social
  • Arç Cooperativa donem suport als guardons que reconeixen les bones pràctiques de Responsabilitat Social de les entitats federades
Lluís Martí

Lluís Martí, fundador i primer president de la FCVS

Un altre any, la Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS), la plataforma de referència del voluntariat social a Catalunya, organitza el Premi Lluís Martí Valor Social.

Els guardons d’enguany volen reconèixer aquelles entitats de voluntariat que hagin incorporat bones pràctiques de Responsabilitat Social en matèria d’economia circular, reutilització, reaprofitament i consum responsable. A més a més, els projectes hauran de demostrar que compleixen criteris de transparència, equitat i perspectiva de gènere, entre d’altres.

D’aquesta manera, el Premi busca alinear-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats en l’Agenda 2030.

Amb el Premi Lluís Martí al Valor Social, la FCVS vol retre homenatge a Lluís Martí i Bosch, fundador i primer president de la federació. Lluís Martí fou una figura clau i impulsora del voluntariat social a casa nostra.

Bases i premis

Les entitats que formin part de la FCVS podran presentar la seva candidatura abans del 2 de novembre a través d’un formulari en línia.

Els projectes candidats han de garantir la seva viabilitat tècnica, de gestió de voluntariat, de seguiment econòmic i els mecanismes d’avaluació posteriors. A més a més, han de ser iniciatives ja implementades que garanteixin el seu desplegament durant l’any de la convocatòria.

El Premi disposa d’una categoria catalana dotada amb 4.000 € i quatre categories locals dotades amb 1.500 € cadascuna. Des del 2019, Arç Cooperativa patrocinem la categoria local de les comarques de Lleida.

Pots trobar tota informació del Premi a la pàgina del certamen.

La FCVS i Arç Cooperativa, una aliança per l’assegurança ètica

Arç Cooperativa defensem unes assegurances que ens permetin establir vincles socials i comunitaris. A través de l’impuls l’assegurança ètica i solidària, volem recuperar l’assegurança com a experiència comunitària, vehicle de solidaritat i de cohesió social.

Des d’aquesta premissa, establim aliances i treballem de la mà d’altres col·lectius que situïn les necessitats de les persones al centre, com és el cas de les entitats de voluntariat social.

És per això que des del 2019 donem suport a diferents iniciatives de voluntariat social a través del Premi Lluís Martí al Valor Social.

Alhora, tenim un acord amb la FCVS per la gestió i l’assessorament en matèria asseguradora. Així, podem oferir assegurances ètiques i solidàries certificades amb el segell EthSI per a les entitats de voluntariat federades. Aquesta aliança afegeix coherència a l’obra de la FCVS i suposa l’única proposta d’aquestes característiques per al voluntariat disponible al mercat assegurador.

Els guardons d’enguany suposen un punt més de trobada entre la FCVS i Arç Cooperativa, ja que un dels àmbits de bones pràctiques que vol reconèixer és el consum responsable. Arç Cooperativa defensem el consum responsable com una eina individual i col·lectiva de transformació. En aquesta línia, podem practicar un consum conscient i responsable quan escollim una assegurança si escollim empreses transparents, amb un baix impacte ambiental i compromeses amb la transformació social.