• Els Premis BEST reconeixen persones, entitats i empreses per la seva tasca a favor del món bestiari festiu i popular català i a les millors iniciatives de les entitats federades a l’Agrupació del Bestiari.
  • Per primera vegada, Arç Cooperativa hem format part del jurat que va decidir atorgar 5 reconeixements a la societat i 3 premis a les entitats federades.

El passat dissabte 27 de novembre es va celebrar a Tortosa el Festivitas Bestiarum. Es tracta de la gran gala anual del bestiari festiu que organitza l’Agrupació del Bestiari Popular i Festiu de Catalunya. La festa del bestiari festiu i popular va culminar amb la VIII gala dels Premis BEST.

Els guardons reconeixen persones, entitats i empreses que realitzen una tasca per promoure i divulgar el bestiari festiu i popular català. Alhora, es vol distingir les millors iniciatives dutes a terme per les entitats federades a l’Agrupació.

Arç Cooperativa hem format part, per primera vegada, del jurat que atorga els guardons. El jurat l’acaben de conformar tres membres de l’Agrupació, una representant de cada una de les administracions col·laboradores i dues persones vinculades amb l’associacionisme cultural.

Els guardons d’enguany van reconèixer l’equitat, la capacitat de resiliència i la divulgació de la cultura popular. El premis de la societat civil es van entregar a la Vicenta Pallarès i l’Amadeu Carbó, com a personatges públics; VilaWeb, com a iniciativa de comunicació; Edicions Morera, com a iniciativa empresarial; i el Casal del Conflent, a l’associacionisme cultural.

Per la seva banda, es van entregar tres premis i es van fer tres mencions com a finalistes a entitats federades de l’Agrupació. Les entitats guanyadores van ser l’Associació Amics de Montornès de la Pobla de Montornès, l’Associació Botafocs de Castelló de la Plana i la Colla Gegantera La Patufa de Llinars del Vallès. L’Associació Cultural l’Empelt de Sant Climent de Llobregat, l’Associació per les tradicions populars catalanes “El Serpent de Manlleu” i Drac, Diables i Gegants de La Sagrera van rebre les mencions d’honor.

Podeu recuperar la VIII gala dels Premis Best en aquest vídeo.

Javier Gómez, soci d’Arç Cooperativa, i Amadeu Carbó a l’entrega de Premis BEST 2021

El nostre compromís amb la cultura popular

Javier Gómez, soci d’Arç Cooperativa, va celebrar que, “per primera vegada, hem format part del jurat dels Premis BEST“. I és que ha suposat una oportunitat per conèixer millor les persones i entitats del bestiari popular i festiu i l’associacionisme cultural.

I és que Arç Cooperativa apostem per impulsar l’assegurança gestionada amb criteris ètics i solidaris a través de forjar aliances amb col·lectius i entitats amb qui compartim la gran major part dels principis i valors del cooperativisme i l’economia social i solidària (ESS).

Treballem per ampliar el radi d’acció dels nostres acords més enllà dels moviments socials i les entitats de l’ESS. Per això, creiem que hem de teixir i reforçar les nostres aliances amb altres agents transformadors com els col·lectius de la cultura popular.

I perquè volem ajudar a impulsar l’associacionisme cultural, Arç Cooperativa col·laborem econòmicament en l’organització del Festivitas Bestiarum. Aquest acord s’emmarca en un conveni amb l’Agrupació que inclou, entre d’altres, el patrocini del projecte de Digitalització de Bestiari 3D, una de les iniciatives més rellevants i ambicioses que està duent a terme la federació.

“Ens podem sentir orgulloses del teixit de l’associacionisme cultural català” apuntava Javier Gómez durant la gala. “Les entitats de la cultura popular són estructures imprescindibles del nostre país” recordava Gómez. I és que les organitzacions de l’associacionisme català, basades en el voluntariat, tenen una gran capacitat de transformació, transmissió de valors, crear xarxa, estructurar la vida en comunitat i defensar la llengua catalana.