• Arriba la 10a edició d’uns premis que reconeixen les accions educatives i participatives engegades per les AFA i que fomenten la cohesió social i l’educació pública
  • Arç Cooperativa patrocinem, una vegada més, els guardons perquè compartim els valors que inspiren la iniciativa: equitat, inclusió, democràcia, participació i sostenibilitat
  • aFFaC i Arç Cooperativa som aliades estratègiques en la promoció de les assegurances ètiques i solidàries

Les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) organitzen una nova edició dels Premis aFFaC. Enguany, la iniciativa arriba a la seva desena edició. Amb aquests guardons, que ja comptem amb una trajectòria consolidada, la federació més gran d’AFA del país vol reconèixer les accions educatives i participatives de les AFA associades. En total, es repartiran 1.400 € entre 3 iniciatives premiades i 2 projectes finalistes.

L’objectiu dels Premis és incentivar aquest tipus d’accions i permetre un espai per intercanviar experiències i coneixements. L’aFFaC busca reconèixer projectes impulsats des de les AFA el curs 2020-21 i que fomentin una educació pública de qualitat, equitativa, inclusiva, gratuïta, democràtica, intercultural, feminista i ambientalment sostenible.

Les AFA associades podran presentar els seus projectes fins al 13 de febrer de 2022. Trobareu tota la informació sobre els Premis aFFaC 2022 a la pàgina web dels guardons.

aFFaC i Arç Cooperativa, una aliança per la transformació social

L’aFFaC, amb una trajectòria de més de 45 anys, és la federació d’AFA més gran de Catalunya. Actualment, aglutina més de 2.300 AFA de 750 municipis diferents i representa al voltant de 500.000 famílies. El seu principal objectiu és la defensa d’una educació pública, inclusiva, igualitària, participativa i feminista.

Amb el pas dels anys, Arç Cooperativa i aFFaC hem forjat una aliança de llarg recorregut per avançar cap a la transformació social. Des d’Arç Cooperativa volem potenciar i donar visibilitat a iniciatives inclusives, democràtiques, transformadores i de treball en xarxa impulsades des d’entitats de base de la societat civil com les AFA. Per això, un any més, col·laborem econòmicament i ajudem a fer possibles els Premis aFFaC 2022.

L’aposta d’aFFaC per les assegurances ètiques

Per la seva banda, l’aFFaC ha fet una important aposta per la promoció de l’assegurança ètica i solidària. A través d’un acord amb Arç Cooperativa, la federació va decidir treballar exclusivament amb assegurances ètiques i solidàries.

D’ençà d’aquest moment, totes les assegurances de l’aFFaC o que les AFA contracten a través de la federació són amb entitats asseguradores certificades amb el segell EthSI. L’acreditació reconeix pràctiques de responsabilitat social i mesures de transparència, així com el compromís de les corredories i entitats asseguradores amb l’economia social i solidària i amb la gestió econòmica mitjançant la banca ètica.

En altres paraules, tots els productes asseguradors que contracta la federació i totes les seves associacions federades contribueixen positivament al benefici de les persones, la comunitat i el territori i, alhora, impulsen una economia que situa les persones al centre.

Les AFA associades a l’aFFaC poden contractar les assegurances que necessiten de manera senzilla i ràpida a través d’aquest portal creat conjuntament entre Arç Cooperativa i la federació. També tenen la possibilitat de consultar i descarregar els certificats dels productes asseguradors que tenen contractats per ser membres de l’aFFaC.