• L’AFANOC Lleida guanya el Premi Lluís Martí al Valor Social 2021 de la categoria local de Lleida per la iniciativa “Posa’t la gorra”
  • El guardó, dotat amb 1.500 € i patrocinat per Arç Cooperativa, vol reconèixer aquelles entitats de voluntariat social de les comarques lleidatanes que hagin incorporat pràctiques de Responsabilitat Social

Sota el lema, “L’ADN que ens uneix”, el dijous 9 de desembre, Arç Cooperativa vam participar de l’acte de celebració del Dia Internacional del Voluntariat 2021 de les terres de Lleida. L’esdeveniment, organitzat per la Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS), va tenir lloc al Teatre de l’Escorxador de la capital del Segrià.

Durant l’acte, Xavier Fortaleza, soci d’Arç Cooperativa, va entregar el Premi Lluís Martí al Valor Social de la categoria local de Lleida. El guardó el va rebre la Delegació de Lleida de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) pel projecte “Posa’t la gorra”. Aquesta iniciativa és la campanya per excel·lència de l’entitat. El seu objectiu és per sensibilitzar i conscienciar la societat sobre el càncer infantil.

El jurat, en el qual també hem format part, va reconèixer l’alineació de la iniciativa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). També va valorar el compromís del projecte amb l’economia circular, la transparència, l’equitat i la perspectiva de gènere i conciliació familiar.

AFANOC web

Maite Montañés, president d’AFANOC, durant l’acte

Els Premis Lluís Martí 2021 i la Responsabilitat Social

Amb la setena edició del Premi Lluís Martí al Valor Social, la FCVS vol reivindicar aquells projectes i entitats que han incorporat bones pràctiques de Responsabilitat Social. Sobretot, s’ha tingut en compte l’aposta per l’economia circular, la reutilització, el reaprofitament i el consum responsable. D’aquesta manera, es vol alinear els guardons amb els ODS marcats en l’Agenda 2030.

“Els ODS no es podran assolir sense la participació i el suport del voluntariat social” va defensar Xavier Fortaleza, soci d’Arç Cooperativa, durant el seu discurs. Fortaleza ens va recordar que la tasca del voluntariat social és capaç de pal·liar i compensar les desigualtats i les injustícies de la nostra societat. “Ho veiem sempre, però durant la crisi econòmica i social de la pandèmia encara s’ha fet més evident”.

Arç Cooperativa hem patrocinat, un any més, el Premi Lluís Martí al Valor Social a la categoria local de Lleida amb un guardó dotat amb 1.500 €. D’aquesta manera, ajudem a reconèixer iniciatives transformadores de les entitats del voluntariat social.

Arç Cooperativa i FCVS, una aliança per l’assegurança ètica

Des d’Arç Cooperativa entenem que les assegurances ens han de permetre establir vincles socials i comunitaris. Defensem que l’assegurança ètica i solidària ha de recuperar l’essència original com a experiència comunitària, vehicle de solidaritat i de cohesió social.

Des d’aquesta premissa, establim aliances i treballem amb altres col·lectius que situïn les necessitats de les persones al centre, com és el cas de les entitats de voluntariat social i la FCVS.

En aquesta línia, tenim un acord amb la FCVS per oferir assegurances ètiques i solidàries certificades amb el segell EthSI per a les entitats de voluntariat federades. Amb aquesta aposta per les finances ètiques, la FCVS ofereix l’única proposta amb aquestes característiques per a les assegurances de les entitats de voluntariat social.