• Un any més, la XES engega una nova campanya del Balanç Social, l’eina de rendició de comptes de les entitats i empreses de l’economia solidària
  • Des d’Arç Cooperativa donem visibilitat a la iniciativa pel nostre compromís com a organització socialment responsable i per avançar cap a una economia amb un impacte social i ambiental positiu

Del 26 d’abril fins al 15 de juliol, la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES) impulsa la campanya del Balanç Social 2022. El Balanç Social és un instrument d’autodiagnosi que mesura l’impacte social i ambiental i de bon govern de les organitzacions des dels criteris i les pràctiques de l’economia solidària.

Qualsevol empresa o organització amb activitat econòmica pot fer ús d’aquesta eina gratuïta. Ara bé, des d’aquest 2022, les entitats sòcies de la XES tenim el deure “d’ensenyar el cor“. Es tracta d’un pas més per mostrar el compromís col·lectiu de l’economia solidària amb la sostenibilitat, l’equitat i la cooperació.

Si vols informació més detallada sobre la campanya del Balanç Social 2022, pots consultar el web de l’edició d’enguany. Si directament vols accedir a l’eina informàtica per realitzar el Balanç Social de la teva organització, visita ensenyaelcor.org. També pots consultar el document de Preguntes Freqüents i els diferents Tutorials que han creat des de la comissió del Balanç Social de la XES.

Arç Cooperativa: compromeses històricament amb el Balanç Social

Com a entitat sòcia de la XES, Arç Cooperativa hem participat de manera activa en totes les campanyes del Balanç Social des dels seus inicis. Defensem que és un instrument fonamental per reconèixer els valors i les pràctiques de l’economia solidària de les empreses i entitats. Alhora, es tracta d’una eina que serveix per consolidar i donar visibilitat al Mercat Social català.

Creiem que la transparència i la voluntat de millora contínua han de ser elements bàsics d’organitzacions socialment responsables. En aquest sentit, el Balanç Social, com a eina d’autoavaluació i certificació, ens serveix per assolir aquests objectius. Alhora, ens permet comunicar les nostres pràctiques basades en els valors del cooperativisme i l’economia solidària i quins són els seus impactes.

Consulta la nostra pàgina de responsabilitat ecosocial, la memòria de sostenibilitat i descarrega el darrer informe de Balanç Social. A través d’aquest exercici de transparència, podràs descobrir les aportacions socials, laborals, professionals i ecològiques de la nostra cooperativa.

Les novetats de la campanya 2022

Enguany, la campanya del Balanç Social 2022 no ha introduït canvis significatius. Des de la comissió del Balanç Social s’aposta per consolidar les modificacions introduïdes l’any passat que recollien informació sobre intercooperació, construcció del mercat social, incidència política i compromís amb el teixit comunitari.

Amb tot, també s’han incorporat preguntes de resposta ràpida destinades a la prevenció, la detecció i l’abordatge de situacions d’assetjament sexual o per raó de gènere.

Per transparència, responsabilitat i compromís social i ambiental, des d‘Arç Cooperativa t’animem a fer Balanç Social. Ensenya el Cor!