• El 10 de febrer vam assistir a la Febrerada, la 1a Festa i Trobada de l’ESS de Barcelona
  • L’esdeveniment s’emmarca en l’Estratègia ESS BCN 2030 impulsada pels agents de l’ESS i l’administració pública

El 10 de febrer més de 150 persones vam omplir el Centre Cultural Albareda al barri del Poble-Sec de Barcelona per compartir l’espai de reflexió de la Febrerada, la 1a Festa i Trobada de l’Economia Social i Solidària (ESS) de Barcelona.

L’esdeveniment va comptar amb una ponència, una taula rodona sobre els valors i els reptes de l’ESS i quatre converses en paral·lel per debatre sobre com enfortir la col·laboració i intercooperació entre organitzacions de l’ESS de la capital catalana.

La Febrerada va continuar amb activitats lúdiques al Paral·lel 62. Més de 1.000 persones van gaudir d’un programa en directe de Carne Cruda i diferents actuacions musicals. La vetllada va estar conduïda per l’Anna Polo i Oye Sherman.

Aquesta 1a Festa i Trobada de l’ESS s’emmarca dins l‘Estratègia ESS BCN 2030 i el posterior Pla d’Impuls de l’ESS 2021-2030 de la capital catalana.

Estratègia ESS BCN 2030

L’Estratègia ESS BCN 2030 és l’expressió del treball conjunt entre 150 entitats de l’ESS de Barcelona conjuntament amb l’administració pública municipal. L’objectiu de l’Estratègia és impulsar l’ESS a la ciutat a través del treball col·laboratiu.

Arç Cooperativa hem participat, a través de FETS, Finançament Ètic i Solidari, del grup motor de l’Estratègia i del grup de treball del Fons de Finançament i Inversió de l’ESS.

Creiem que el treball en xarxa amb altres cooperatives, empreses, entitats i administracions és clau per impulsar el mercat social i l’ESS. La intercooperació és fonamental per fer créixer aquelles activitats socioeconòmiques amb un impacte positiu per a les persones i el planeta.