• Els propers 20 i 21 de maig, el recinte de la Fabra i Coats de Barcelona tornarà a acollir la Literal, la fira de llibres i idees radicals
  • Arç Cooperativa donem suport una vegada més a una cita que s’ha convertit en un espai imprescindible del pensament crític i la cultura cooperativa i transformadora

La Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu de Palomar (Barcelona), tornarà a allotjar l’esdeveniment de referència de la cultura i el pensament radical. La novena edició de la Literal comptarà amb un centenar d’editorials independents i llibreries cooperatives. Entre el 20 i 21 de maig, se celebraran una setantena de converses, debats i presentacions, entre altres activitats, en un espai comunitari de reflexió, crítica i transformació.

Les organitzadores han dedicat el cartell de l’edició d’enguany a Caterina Albert i Paradís, coneguda amb el pseudònim de Víctor Català. La Literal de 2023 està concebuda com un espai per reflexionar sobre les diferents emergències que posen en perill el nostre futur comunitari. Aquestes crisis, que sovint estan interconnectades entre si, són fruit d’un sistema capitalista totalment desbocat.

La Literal està organitzada per KULT, Tigre de Paper, Bellaterra Edicions, Triangular Edicions, la Carbonera, l’Ateneu L’Harmonia i Biblioteques de Barcelona i compta amb el suport d’altres entitats referents del cooperativisme a casa nostra com el Col·lectiu Ronda o la Fundació Roca i  Galès.

Arç Cooperativa donem suport a la fira de la cultura crítica i cooperativa

Des de fa tres anys, Arç Cooperativa som una de les entitats que ajudem a fer possible la Literal. I és que la fira va molt més enllà de ser un aparador de llibres i idees radicals. Les entitats organitzadores han aconseguit consolidar un esdeveniment anual que promou una cultura transformadora i comunitària al voltant del llibre radical.

En aquesta línia, la Literal és un espai de trobada que permet donar visibilitat i articular un mercat social al voltant del món del llibre, ja que molts dels agents que hi participen estan organitzades de manera cooperativa o formen part de l’economia solidària. D’aquesta manera, la fira ajuda a reforçar la intercooperació entre editorials, llibreries i altres professionals com la manera natural de relacionar-se.

Arç Cooperativa i Kult: una aliança per la cultura transformadora

El nostre suport a la Literal es troba emmarcat dins d’un acord d’intercooperació més ampli amb KULT, una comunitat de cultura radical que agrupa més de 1.400 persones i més de seixanta col·lectius i entitats. La xarxa ha estat impulsada per les editorials Tigre de Paper, Bellaterra Edicions i L’Agulla Daurada juntament amb Literal i Catarsi Magazin.

L’objectiu d’aquest acord és promoure la pràctica dels valors del cooperativisme en projectes transformadors i consolidar l’economia solidària. Alhora, aquesta aliança ens permet fer arribar l’assegurança basada en criteris ètics i solidaris a més persones i organitzacions.