#BonVentiBancaNova! Aquest és el lema de la nova campanya promoguda per FETS. Finançament Ètic i Solidari, Opcions – entitats de les quals formem part – i laCoordi per impulsar les finances ètiques. I és que cada vegada existeixen més entitats bancàries, para-bancàries i del sector de les assegurances basades en la transparència, la solidaritat i l’ètica.

Les entitats impulsores de la iniciativa han agrupat al web canvidaires.cat una sèrie de recursos molt útils per facilitar el canvi a unes finances que posen la vida i les persones al centre.

  • L’escàner de les finances ètiques: una eina per saber si una entitat financera compleix amb els principis de les finances ètiques.
  • DinerÈtic: un catàleg amb un gran ventall d’opcions per trobar entitats amb les quals poder gestionar els diners de manera coherent amb els nostres valors.
  • Tresoreria transformadora: un recurs web per a entitats juvenils que facilita informació per conèixer les finances ètiques.

A més a més, podeu llegir l’article Give me my money back, ideal per tenir una primera aproximació al sistema financer. Alhora, Opcions té dedicada tota una secció sobre les finances amb continguts sobre el sector.

L’assegurança, una peça clau del sistema financer

El darrer Baròmetre de les Finances Ètiques recull com el sector assegurador espanyol gestionava un volum superior als 300.000 milions d’euros en inversions el 2020. Per això, és tan important emmarcar les assegurances ètiques com una part estructural del sistema integral de finances ètiques.

Gràcies al segell EthSI (Ethical and Solidarity Based Insurance), promogut per l’Observatori de les Finances Ètiques, les consumidores tenen la tranquil·litat de trobar una corredoria o entitat asseguradora que comparteixi els seus valors i practicar així el consum conscient en contractar una assegurança.