• Sota el lema “Revolta. Vida. Futur.”, entre 90 i 100 persones van participar en la segona assemblea general de l’acTe (Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial).
  • L’acTe és un front comú de moviments, col·lectius, organitzacions, com Arç Cooperativa, i persones que volem impulsar una transició ecosocial a Catalunya.

El passat divendres 5 d’abril gairebé un centenar de persones es van reunir a la Nau Bostik, a la Sagrera (Barcelona), a la segona assemblea general de l’acTe (Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial). La trobada va servir per presentar el procés de creació de l’assemblea i el recorregut fet durant els darrers mesos.

A l’assemblea es va presentar la feina de consolidació de l‘ideari polític. Alhora, es van compartir una sèrie de propostes concretes de cara al context electoral del pròxim 12 de maig de 2024 al Parlament de Catalunya. L’esdeveniment va tenir una part de debat on va emergir la necessitat de practicar una estratègia dual entre aprofitar l’escenari institucional i la creació d’alternatives des dels espais socials i autònoms.

L’acTe es troba actualment en una fase de creixement i impuls. Ara mateix necessita aglutinar més moviments, col·lectius, organitzacions i persones per avançar cap a una societat ecofeminista, postcapitalista i amb justícia social. Per això, l’assemblea fa una crida a la participació així com l’adhesió col·lectiva i individual.

Des d’Arç Cooperativa apostem i treballem braç a braç amb l’acTe per establir les bases d’un futur on la vida, el planeta i les persones ocupin la centralitat. Algunes entitats amb les quals treballem o som sòcies com Opcions, la Xarxa d’Economia Solidària de Catatalunya (XES), Finançament Ètic i Solidari – FETS o el Grup ECOS també hi participen.