• La XES impulsa, un any més, el Balanç Social, l’eina d’autoavaluació i mesura d’impacte social i ambiental de l’economia social i solidària (ESS).
  • Arç Cooperativa, des del nostre compromís amb la transformació, ens fem ressò de la campanya amb l’objectiu de visibilitzar les bones pràctiques de l’economia transformadora.

Fins al 19 de juliol, qualsevol entitat amb activitat econòmica de l’ESS pot fer el Balanç Social. Es tracta d’una eina de mesura de l’impacte social i ambiental i de bon govern de les organitzacions. El Balanç Social contribueix a la transparència i impulsa una certificació basada en els criteris de l’economia solidària.

El Balanç Social s’ha convertit en una eina de referència per visibilitzar i certificar el compromís de les entitats de l’ESS des d’una perspectiva feminista i amb criteris d’horitzontalitat, equitat, cooperació i sostenibilitat ambiental. La Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES) va establir la seva obligatorietat a totes les entitats sòcies.

Des d’Arç Cooperativa, compromeses amb la transparència i la responsabilitat ambiental i social, hem fet i publicat el Balanç Social des dels seus orígens. Creiem que és una eina molt útil perquè el conjunt de l’economia solidària pugui rendir comptes amb la societat i mostrar les nostres pràctiques cap enfora de manera conjunta.

Enguany, des de la XES i el Pam a Pam s’ha fet un treball conjunt per introduir nous indicadors amb perspectiva feminista com ja es va fer l’any passat en l’àmbit de la sostenibilitat ecològica.

Si feu clic aquí podeu consultar els resultats del nostre darrer Balanç Social.