• La responsable de desenvolupament d’Arç Cooperativa, la Isabel Rodríguez, va ser una de les ponents de la conversa “Transformació digital, tecnologia i ESS, assumim el repte?”
  • La Febrerada de 2024 es va celebrar al flamant Bloc4BCN, el nou pols cooperatiu de Barcelona, i a la sala Paral·lel 62, un espai cultural de referència gestionada per un grup de cooperatives.

Més de 160 persones vinculades a l’economia social i solidària (ESS) de la ciutat de Barcelona vam assistir a la segona Febrerada. L’esdeveniment va ser, per segon any consecutiu, punt de trobada i de celebració de tota l’ESS de la capital catalana. La Febrerada fou organitzada per l’Associació Economia Social Catalunya (AESCAT) i l’Ajuntament de Barcelona en el marc de l’Estratègia #ESSBCN2030.

La jornada matinal va tenir lloc al nou espai cooperatiu Bloc4BCN, el nou pol cooperatiu de la ciutat que entrarà en funcionament al març d’enguany.  Els assistents vam poder visitar en primícia el nou equipament, que compta amb 4.500 metres quadrats al complex de Can Batlló, al barri de la Bordeta. Bloc4BCN pretén esdevenir un espai de referència en la promoció del cooperativisme i la incubació d’iniciatives de l’ESS de Barcelona.

L’acte principal de La Febrerada diürna va ser un diàleg sobre els reptes del procés de digitalització de les entitats de l’ESS. La conversa va comptar amb la participació de diferents expertes i responsables de projectes tecnològics de l’ESS. També van aportar la seva experiència diferents representants d’entitats de l’economia solidària que han iniciat processos de digitalització, com és el cas d’Arç Cooperativa.

La jornada va acabar amb les activitats més lúdiques al Paral·lel 62, un espai cultural de referència de Barcelona gestionat per un grup de cooperatives.

Autoria: AESCAT

Una transformació digital coherent amb els nostres valors

El procés de digitalització ens permet millorar la productivitat i que els nostres llocs de treball siguin més estables i de més qualitat” va defensar a la taula rodona la responsable de desenvolupament d’Arç Cooperativa, Isabel Rodríguez. D’aquesta manera, des de la cooperativa estem posant les condicions per “alliberar les persones de l’equip de les tasques més automàtiques perquè es puguin centrar en aquelles més creatives i participatives.”

I és que el nostre projecte cooperatiu, amb més de vint-i-cinc persones treballadores, més de 35.000 clientes i més de 250.000 persones assegurades, tenia la necessitat d’iniciar un procés de digitalització per poder assumir la gestió de tot aquest volum. Ara bé, la Isabel Rodríguez va recordar que no ens servia fer-ho de qualsevol manera. “Volem que aquestes millores tecnològiques estiguin al servei dels nostres principis i valors“, va defensar la cooperativista.

La conversa va permetre compartir coneixements i reptes amb altres entitats de l’ESS que es troben en processos similars com Fil a l’Agulla o Formació i Treball. També van participar-hi representants de m4social de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Tàndem Social, Suara, FACTO i de tres projectes tecnològics de l’ESS com Kedu, Sinèrgia TIC i SomIT Cooperatiu.

Autoria: AESCAT