Un any més, Arç Cooperativa ens adherim a la jornada de mobilitzacions i de vaga coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones convocada per les organitzacions del moviment feminista el pròxim divendres 8 de març.

Des d’Arç Cooperativa volem donar suport a les reivindicacions feministes. Per això, ens sumem a la vaga i no oferirem servei durant tota la jornada del 8M. Així, fem visible el nostre posicionament i facilitem que totes les persones de l’equip de treball puguem participar en les diferents mobilitzacions convocades arreu del territori.

El nostre projecte socioempresarial es basa en els valors i principis del cooperativisme que situa el benestar de totes les persones com a eix vertebrador i posa les persones al centre de les activitats socioeconòmiques. Treballem per la sostenibilitat de la vida en tots els àmbits, contribuint a crear vides més dignes. Volem construir una societat on la vida de totes les persones ocupi un paper central a partir de relacions sostenibles amb els ecosistemes i el conjunt del planeta.

En aquest context, denunciem que el sector assegurador té la bretxa salarial entre homes i dones més gran, segons un informe publicat aquest 2024 per les tècniques del ministeri d’Hisenda de l’Estat espanyol. Això suposa que les dones hauríem de treballar més hores per poder cobrar el mateix sou que els homes per fer la mateixa feina. En el cas de les entitats financeres i asseguradores, la bretxa salarial anual s’enfila fins als 15.193 €. En canvi, en la nostra cooperativa, el darrer Balanç Social recull que la bretxa salarial entre homes i dones és negativa.

Davant d’aquesta situació, Arç Cooperativa reivindiquem la incorporació de la mirada feminista com a antídot per garantir l’equitat salarial.  A més a més, tal com demana la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya en el seu comunicat, incorporar les reivindicacions feministes a les cooperatives suposa crear entorns de treball lliures de violència, promoure condicions de treball més dignes, generar espais de cures, promoure la conciliació de la vida personal, laboral i familiar, gestionar el poder i els conflictes, promoure el lideratge femení i feminista, reivindicar les tasques reproductives i promoure la cultura i la comunicació inclusiva, la intercooperació i una relació amb l’entorn i la comunitat.

Per tot això, Arç Cooperativa ens adherim a l’aturada feminista i cooperativa del 8 de març de 2024 i animem a la resta de cooperatives i entitats de l’economia social i solidària a sumar-se a les mobilitzacions convocades arreu del país.