• El projecte té com a objectiu afavorir i ajudar a la reactivació i promoció social, econòmica i cultural de la Catalunya rural a través de la intercooperació i la promoció del mercat social en l’entorn rural. 
  • Catalunya Ciutat Rural és una iniciativa d’intercooperació impulsat per Arç Cooperativa i les cooperatives El Risell i Bildi Grafiks. 

Una trentena de persones van assistir el dijous 7 de març a la presentació del projecte Catalunya Ciutat Rural. L’acte va comptar amb la participació de la geògrafa i professora universitària, Rosa Cerarols; el coordinador d’ARCA, Marc González; i el director del postgrau en dinamització local agroecològica (UAB), Pep Espluga. La presentació es va celebrar a l’espai Kunlabi de Mediona (l’Alt Penedès).

L’objectiu del projecte és enxarxar i crear sinergies entre les diferents iniciatives de l’ESS, entitats i associacions del Penedès Nord i el Baix Anoia que treballen de forma comunitària amb una visió transformadora de l’economia i la societat basada en l’equitat i la justícia.

La iniciativa desplegarà una sèrie d’accions entre les quals destaquen el mapatge, la identificació i la detecció de necessitats, accions formatives, sessions d’intercooperació, la incubació d’un projecte i l’oferiment de serveis per part de les cooperatives impulsores.

Un projecte d’intercooperació d’Arç Cooperativa

Catalunya Ciutat Rural és un projecte d’intercooperació que es basa en el desenvolupament econòmic sostenible, l’accés a serveis d’atenció a les persones i la millora de la qualitat de vida i la participació ciutadana i la cooperació.

Arç Cooperativa som, juntament amb les cooperatives El Risell i Bildi Grafiks, les impulsores d’aquest projecte, ja que un dels nostres objectius és promoure el mercat social a través de la intercooperació. A més a més, el nostre marc estratègic actual recull que volem prioritzar el desenvolupament i la consolidació de la nostra dimensió territorial establint aliances amb altres entitats, xarxes o federacions locals vinculades a l’ESS que contribueixin a l’expansió i l’enfortiment del mercat social.

Creiem fermament que per avançar cap a la transició ecosocial necessitem teixir xarxes de cooperació, potenciar l’economia que situa les persones al centre i facilitar i promoure l’activació econòmica del món rural sempre de manera sostenible amb l’entorn.